FreeOffice 2018

Gratis servicepacks

Hoe houd je FreeOffice up-to-date

We brengen continu verbeteringen aan op FreeOffice 2018 door problemen op te lossen en nieuwe functionaliteit toe te voegen. Bekijk de onderstaande instructies om ervoor te zorgen dat je installatie altijd recent blijft.

FreeOffice voor Windows

Standaard houdt FreeOffice 2018 voor Windows zichzelf automatisch up-to-date door de servicepacks van onze servers te downloaden.

Als je het hulpprogramma voor het automatisch bijwerken niet hebt geïnstalleerd of als je gewoon wilt weten of jouw versie van FreeOffice actueel is, kun je ook handmatig bekijken of er updates zijn.

Start een van de toepassingen, klik op het pictogram “?” in het lint en kies de opdracht Controleer op updates. In de klassieke modus van FreeOffice met menu's ga je naar de opdracht Help > Controleer op updates.

FreeOffice voor Mac

Je kunt FreeOffice 2018 voor Mac hier downloaden.

FreeOffice voor Linux

De instructies voor het downloaden, installeren en actueel houden van FreeOffice 2018 voor Linux vind je hier.

2018-12-12: Revisie 944

Nieuwe functies in FreeOffice TextMaker

• Enkele verbeteringen voor het bewerken van voetnoten

Nieuwe functies in FreeOffice PlanMaker

• Je kunt nu een geldig adres maken van twee aanroepen met INDIRECT door gebruik te maken van de ":”-operator: =INDIRECT(...):INDIRECT(...)

2018-10-11: Revisie 938

Nieuwe functionaliteit in alle programma's

• Bijgewerkte help-bestanden die je duidelijk vertellen welke functies alleen beschikbaar zijn met SoftMaker Office
  • [WINDOWS] Als je een 4-richtingsmuis gebruikt die horizontaal scrollen ondersteunt met het muiswiel, is FreeOffice er nu compatibel mee.
  • [LINUX] Je kunt nu horizontaal scrollen met het muiswiel, als je Shift indrukt wanneer je aan het wiel draait.
  • De toetsenbordsneltoets Ctrl+K (alle besturingssystemen) en Cmd+K (Mac) openen nu het hyperlink dialoogvenster.
  • [WINDOWS] Als je een FreeOffice applicatievenster naar links of rechts op de monitor klikt en de applicatie verlaat, wordt deze positie nu hersteld wanneer je de applicatie opnieuw opstart.

Nieuwe functionalliteit in FreeOffice TextMaker

• Wanneer je een afbeelding in een tabelcel plaatst, wordt de cel nu verticaal aangepast om in de afbeelding te passen.

2018-06-28: Revisie 934

Nieuwe functionaliteit in alle programma's

• Je kunt nu de opmaakschilder gebruiken om de opmaak over te zetten.
  • De vervolgkeuzelijst Bestand | Openen heeft nu een extra optie onderaan waarmee je op zoek kunt gaan naar documenten.
  • [LINUX] Het meegeleverde lettertype Noto Sans Arabic is bijgewerkt, zodat Arabische vraagtekens worden weergegeven wanner de Arabische gebruikerinterface actief is.
  • [LINUX] Als FreeOffice vor Linux crasht, heb je nu de optie om een crashrapport naar SoftMaker te versturen zodat we het probleem sneller kunnen vinden.

Nieuwe functionalliteit in FreeOffice TextMaker

• Je kunt nu voetteksten invoegen.
  • Je kunt nu commentaar invoegen.
  • Het is nu mogelijk om met een wachtwoord beschermde DOCX-bestanden te openen met een aangepaste wachtwoordbescherming (speciale waarden voor SHA en CNG salt).
  • Als de uitgebreide ondersteuning voor Arabisch actief is, worden de pictogrammen voor het wijzigen van de schrijfrichting automatisch toegevoegd aan het lint.

Nieuwe functionaliteit in FreeOffice PlanMaker

• Je kunt nu commentaar invoegen.

Nieuwe functionaliteit in FreeOffice Presentations

• De opdracht Opmaak herstellen herstelt nu ook de tijdelijke aanduidingen van de voetregel.

2018-05-16: Revisie 931

Revisie 931 was de eerste versie van FreeOffice 2018 voor Windows en Linux.