FreeOffice 2018

Gratis servicepacks

Hoe houd je FreeOffice up-to-date

We brengen continu verbeteringen aan op FreeOffice 2018 door problemen op te lossen en nieuwe functionaliteit toe te voegen. Bekijk de onderstaande instructies om ervoor te zorgen dat je installatie altijd recent blijft.

FreeOffice voor Windows

Standaard houdt FreeOffice 2018 voor Windows zichzelf automatisch up-to-date door de servicepacks van onze servers te downloaden.

Als je het hulpprogramma voor het automatisch bijwerken niet hebt geïnstalleerd of als je gewoon wilt weten of jouw versie van FreeOffice actueel is, kun je ook handmatig bekijken of er updates zijn.

Start een van de toepassingen, klik op het pictogram “?” in het lint en kies de opdracht Controleer op updates. In de klassieke modus van FreeOffice met menu's ga je naar de opdracht Help > Controleer op updates.

FreeOffice voor Mac

Je kunt FreeOffice 2018 voor Mac hier downloaden.

FreeOffice voor Linux

De instructies voor het downloaden, installeren en actueel houden van FreeOffice 2018 voor Linux vind je hier.

2019-07-1: Revisie 966 (Jubileum-update)

Alle programma's
39006   Functie: TextMaker, PlanMaker en Presentations zijn nu compatibel met de bestandsindelingen van Word 2019, Excel 2019 en PowerPoint 2019.
37997   Functie: De opmaakborstel kan nu met het toetsenbord worden gebruikt: Selecteer de tekst, druk op Ctrl+Shift+C om de opmaak te kopiëren, selecteer de bestemming en dru op Ctrl+Shift+V om de opmaak te plakken.
36480 36524 36455 38263 19265 38932   Functie: Met klassieke menu's bieden TextMaker, PlanMaker en Presentations nu nieuwe taakbalken met een logischere indeling.
39478   Functie: Het vervolgkeuze-element Invoegen | Teken is bijwerkt voor additionele typografische tekens.
19374   Functie: Voor een betere compatibiliteit met Microsoft Office, kun je nu negatief bijsnijden op afbeeldingen.
38852 Mac Functie: Je kunt nu foto’s uit het programma Apple Photos slepen naar documenten van TextMaker, PlanMaker en Presentations.
38680 38694 38840   Functie: Je kunt nu wisselen tussen linttabbladen met behulp van de toetscombinaties Ctrl+F12 en Ctrl+Shift+F12.
20366 Windows Functie: Je kunt een Unicode-teken invoegen met behulp van de toetscombinatie Alt+nnnn. Druk bijvoorbeeld op Alt+8364 om een Euro-teken in te voegen.
37459 Mac, Linux Functie: SoftMaker FreeOffice ondersteunt nu ook TrueType-verzamelingen (TTC-lettertypen) in macOS en Linux.
39905 Mac Functie: Verbeterde verwerking met het toetsenbord: Alt+Cursor en Alt+Shift+Cursor verplaatsen het caret-teken per woord.
  Functie: Veel vertalingen van de gebruikersinterface zijn nu bijgewerkt, en de Poolse gebruikersinterface is nu voor het eerst beschikbaar.
30336 38935   Functie: Franse typografische regels worden ondersteund: Met Franse tekst, aanhalingstekens, vraagtekens, uitroeptekens, dubbele punten en puntkomma's worden nu automatisch opgevuld met niet-brekende spaties.
38016 Mac Functie: Je kunt nu Chinese, Japanse en Koreaanse tekens invoeren omdat SoftMaker FreeOffice nu de Mac IME ondersteunt.
39081 Mac, Linux Functie: Om er voor te zorgen dan iedere gebruiker op een computer SoftMaker FreeOffice kan opstarten zonder opnieuw een productsleutel in te moeten voeren, wordt de licentie bij voorkeur opgeslagen in /Library/Application support/SoftMaker (macOS) en /etc/SoftMaker (Linux).
TextMaker
  Functie: Nieuwe databasemodule met nieuwe functionaliteit zoals het weergeven van CSV-bestanden
15705   Functie: Je kunt nu geselecteerde tekst afdrukken.
38392   Functie: Tekstkaders en AutoVormen worden niet meer automatisch ingevoerd. In plaats daarvan verschijnt de muiscursor waarmee je de grootte van het nieuwe object bepaalt voordat het wordt aangemaakt. Dit nieuwe standaardgedrag kan worden aangepast in Bestand | Opties.
38377   Functie: De opdracht Weergave | Zoom instellen biedt nu een extra zoomoptie, "Tekst passen in venster".
23583   Functie: Door te klikken op de naam van de taal in de statusbalk kun je nu de taal van de geselecterede tekst wijzigen.
38890   Functie: Je kunt nu velden en berekeningen bewerken door er dubbel op te klikken.
38743   Functie: Nieuwe optie Nummering overslaan in genummerde lijsten
36097   Functie: Er zijn twee nieuwe veldfuncties toegevoegd aan Invoegen | Veld: "Paginatelling in hoofdstuk" en "Werkelijke paginatelling in hoofdstuk"
8817   Functie: In Bestand | Eigenschappen | Compatibiliteit, kunnen de compatibiliteitsvlaggen nu snel worden ingesteld op specifieke tekstverwerkingsprogramma's.
36755 34338   Functie: Betere slimme aanhalingstekens in het Duits: een enkele apostrof aan het begin van een woord wordt omgezet in een enkel aanhalingsteken onderaan.
38896   Functie: Frans: een apostrof binnen een woord wordt niet meer omgezet in een ‘›’-teken.
38790   Functie: Gebruik om een hyperlink te openen nu Ctrl+klik in plaats van een eenvoudige klik. Als je de muis over de hyperlink beweegt, toont de knopinfo je de URL
39838   Functie: Gebruikersvelden zoals naam en adres worden nu bewaard in DOCX-indeling.
40282 Mac Functie: Paragrafen kunnen nu worden gepromoot en gedegradeerd met de toetscombinaties Shift+Ctrl+Links en Shift+Ctrl+Rechts.
39768   Functie: Verbeterd automatisch hoofdlettergebruik: Wanneer een alinea eindigt met een komma ("Geachte heer,"), wordt het eerste teken in de volgende alinea niet langer automatisch veranderd in een hoofdletter.
40108   Functie: De RTF-exportfunctie slaat nu de instellingen van de papierlade op.
PlanMaker
16847 36044   Functie: PlanMaker ondersteunt nu de optie Precisie als afgebeeld die de berekeningen met de zichtbare precisie van de cellen voortzet. Als cel A1 3.3 bevat maar alleen wordt weergegeven met twee posities (3.33), dan wordt 3*A1 de waarde 9.99 en niet 10.
25467   Functie: Nieuwe opdracht Gekopieerde cellen invoegen waarbij bestaande cellen of rijen omlaag of naar rechts worden verplaatst om ruimte te maken voor de geplakte content
37212 37213 38606 38651   Functie: Verbeterde AutoFilter -fucntie: hiërarchische groepering van data, meer opties voor het getallenfilter, nieuwe datum- en tekstfilters
26408   Functie: Importfilter voor OpenDocument Calc-bestanden
27598 37928   Functie: Bijna 50 rekenfuncties toegevoegd, voornamelijk in statistiek
35000   Functie: Jer kunt nu naar regelafbrekingen zoeken in het dialoogvenster Zoeken.
Presentations
18979   Functie: Je kunt tekst opmaken in meerdere kolommen.